Diagnose Voeding & Gezondheid en FoodFirst Network gaan samenwerking aan

FoodFirst Network en Diagnose Voeding & Gezondheid gaan de samenwerking aan om Nederlanders te inspireren tot gezonder eten én leven. Sfeervolle korte video’s en inspirerende berichten zetten gebruikers van het FoodFirst Network platform aan tot een gezondere leefstijl.

FoodFirst Network
FoodFirst Network (FFN), opgericht in 2016, is een online platform over gezonder leven. Voeding en bewegen staat hierbij centraal. FFN wil Nederland vitaler en gezonder maken. Het platform biedt haar gebruikers lekkere en gezonde recepten op maat, kook- en beweegvideo’s en leefstijladviezen. Hiertoe werkt FFN samen met koks, artsen, diëtisten en beweegexperts. Met het platform wordt een grote én diverse groep mensen in de samenleving bereikt die op basis van persoonlijke profielen informatie krijgen die bij hen past.

Vitaliteitsbevordering en verminderen van de verwarring noodzakelijk
Met het platform draagt FoodFirst Network bij aan het vergroten van de vitaliteit van haar gebruikers en het verminderen van de verwarring over wat gezonde voeding en een gezonde leefstijl is. En dat is hard nodig. Bijna de helft volwassen Nederlanders is te zwaar en bijna een op de zeven heeft obesitas. Ongeveer 9 op de 10 Nederlanders eten te weinig groente en fruit. Overal om ons heen is 24/7 voedsel beschikbaar. Dit zet aan tot het consumeren van veelal ongezonde producten. Daarnaast worden we geconfronteerd met meer dan 1.500 promotie-uitingen per dag via reclameboodschappen en supermarktverpakkingen. FoodFirst Network laat met haar informatieve en sfeervolle video’s zien dat het ook anders kan; dat gezond eten lekker is en dat koken leuk is om te doen.

Samenwerking gericht op vergroten maatschappelijke impact
FoodFirst Network heeft de ambitie om in de periode 2019-2021 te ontwikkelen tot een uitgebreid food- en careplatform dat met het delen van kennis bijdraagt aan de verbetering van de gezondheid in de samenleving. FFN streeft naar 1 miljoen actieve gebruikers in 2020. Daarnaast heeft zij talloze ideeën voor uitbreiding van het platform met additionele modules en offline activiteiten zoals de FoodFirst Cookery School. Diagnose Voeding & Gezondheid onderschrijft het maatschappelijk belang van dit eigentijdse platform en zet zich in voor de realisatie van deze ambitie.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Diagnose Voeding & Gezondheid en de samenwerking met FoodFirst Network? Of wat het accelerator programma voor uw innovatie of initiatief kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@diagnosevoedingengezondheid.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.