Diagnose Voeding & Gezondheid en Buur(t)tafel gaan samenwerking aan

Buur(t)tafel, een initiatief van Stichting VanHarte, en Diagnose Voeding & Gezondheid gaan de samenwerking aan. Het initiatief is daarmee de nieuwste embedded innovatie van Diagnose Voeding & Gezondheid. Buur(t)tafel beoogt het marktbereik van sociale eetinitiatieven in Nederland te vergroten en hen te ontzorgen in hun organisatie. Met als doel: minder eenzaamheid, vitalere ouderen door een gezonder voedingspatroon en het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen.

Buurt(t)afel: een online platform voor lokale, sociale eetinitiatieven
Buur(t)tafel is een online platform dat lokale eetinitiatieven ondersteunt in hun organisatie en marketing van hun activiteiten. Lokale initiatieven abonneren zich op Buur(t)tafel en promoten hun evenementen via het platform. Hier kunnen deelnemers aan een eetinitiatief hun reservering plaatsen, vrijwilligers hun beschikbaarheid opgeven, de organisatie hun inkoop, planning en administratie bijhouden en tot slot kan de organisatie bekendheid geven aan het initiatief. Het platform biedt tevens een centraal georganiseerde helpdesk en Content Management Systeem (CMS). Resto van Harte gebruikt de backbone van deze applicatie reeds in haar organisatie van eettafels.

Resto VanHarte en het feest van de verbinding
Buur(t)tafel is het initiatief van Stichting VanHarte, de stichting achter het succesvolle concept Resto VanHarte. Resto VanHarte ontving in 2016 in totaal 155.000 gasten over 49 locaties met gemiddeld 55 Resto-avonden per week. Op 15 september organiseerde Resto VanHarte in samenwerking met de Beurs van Berlage een groots en uniek evenement voor ouderen, het Feest van de Verbinding. Net als bij de buurtrestaurants van Resto vanHarte draaide het tijdens dit evenement om ontmoeting. Uiteindelijk bracht het Feest van de Verbinding 800 Amsterdamse ouderen bij elkaar voor diner, theater en dans. Voorafgaand aan het theaterdiner organiseerde Resto VanHarte voor alle partners van de Amsterdamse Aanpak Eenzaamheid, De dialoog van de Verbinding. Met een geslaagde dag als resultaat reikt de ambitie van Stichting VanHarte nog verder: middels Buur(t)tafel wil Stichting VanHarte het bereik van de kleinere, lokale eetinitiatieven verder vergroten.

Samenwerking gericht op ondersteuning bij opstellen van businesscase en implementatie
Buur(t)tafel heeft de ambitie om in de periode 2018 – 2020 het initiatief Buur(t)tafel in de markt te zetten en hiermee sociale eetinitiatieven met elkaar te verbinden. Buiten deze ambitie zijn er genoeg ideeën om Buur(t)tafel uit te breiden met extra diensten, waaronder het introduceren van het concept ‘aanschuiftafels’ en het aanbieden van dinerboxen. Ook behoort het onderzoeken van mogelijke samenwerkingsverbanden met third parties, bijvoorbeeld met supermarkten en (thuis)zorgverleners, tot de doelstellingen.

Diagnose Voeding & Gezondheid ziet grote potentie in het ondersteunen van lokale eetinitiatieven en daarmee in het beschikbaar maken van gezonde, betaalbare voeding voor ouderen in een sociaal veilige en bij voorkeur kleinschalige omgeving. Juist met kleinschalige lokale eetinitiatieven kunnen we kwaliteit van leven vergroten door sociaal contact, lekker en gezond voedsel. Tevens een mooie manier om eenzame ouderen uit hun isolement te halen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.