Eerste werksessie Diagnose Transformatie in Service Quality Center KPN

Dinsdag 6 december heeft de eerste werksessie van Diagnose Transformatie plaatsgevonden. Voor deze bijeenkomst waren we samen met 30 grensverleggers in de zorg te gast in het Service Quality Center van strategisch partner KPN.

Na het welkomstwoord van programmamanagers Philip Idenburg en Monique Philippens vertelden Leon Bedaux en prof. dr. Carina Hilders over hun transformaties. Leon, innovatiemanager bij KPN Digital, deelde zijn verhaal over de transformatie binnen KPN, waar hij binnen 3 jaar de afdeling digital volledig zelfsturend, efficiënter en flexibel maakte. Sinds deze verandering kunnen ze beter inspelen op het snelle tempo van veranderingen in de markt. Carina, managing director bij het Reinier de Graaf ziekenhuis, beschreef de transformatie van de geboortezorg in de regio Delft, waar betrokken partijen meer gaan samenwerking rondom moeder en kind. Zij ging in op de uitdagingen, de reeds behaalde doelen en de ambities voor de toekomst. Het bouwen van vertrouwen was de belangrijkste stap in de eerste fase van deze transformatie.

Deze inspirerende voorbeelden waren input voor de dialoog tussen de aanwezige grensverleggers in de zorg. In subgroepen deelden zij hun visies op, ervaringen met en praktijkvoorbeelden van transformaties met elkaar. Per groep werden de benodigde elementen voor verandering bepaald, en de enablers om het veranderproces te versnellen in kaart gebracht. De rijke opbrengst is plenair teruggekoppeld aan de andere groepen en wordt gebruikt als input voor de volgende werksessie in maart.

Tevreden en enthousiast kijken wij terug op de eerste bijeenkomst en start van Diagnose Transformatie. Tijdens de volgende bijeenkomst op de Zorg & ICT beurs zetten we samen met de strategische partners de volgende stap in het ontwikkelen en concreet maken van de toolbox voor de grensverleggers in de zorg.

Op de hoogte blijven?

Op de website van Diagnose Transformatie worden regelmatig artikelen, blogs en opbrengsten gedeeld. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief (onderaan de pagina), of via Twitter en LinkedIn.

Bent u een grensverlegger in de zorg en wilt u meedenken?

Bent u voorloper in de zorg en wilt u meedenken over concrete tools, zodat ook andere grensverleggers een transformatie kunnen realiseren? U bent van harte welkom om mee te doen met Diagnose Transformatie. Neem contact op met diagnoseteam@bebright.eu.

Over Diagnose Transformatie

Diagnose Transformatie is een nieuw programma in de Diagnose-reeks: een vervolg op Diagnose 2025 en Diagnose Zorginnovatie. In Diagnose 2025 zijn de uitdagingen van de gezondheidszorg in trends en toekomstscenario’s omschreven en in Diagnose Zorginnovatie is er met ruim 350 belanghebbende gewerkt aan een innovatieagenda. Nu is het tijd voor de volgende stap: van collectieve innovatie naar collectieve implementatie. Met Diagnose Transformatie zetten we in op het realiseren van transformatie in de Westerse gezondheidszorg.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.