Zet het alvast in je agenda! Op 21 november 2019 vindt de volgende editie plaats van het congres Diagnose Voeding & Gezondheid: ‘Samen innoveren voor een vitaler Nederland’. Binnenkort meer informatie!

Terugblik Congres Diagnose Voeding & Gezondheid 2018

Met veel trots kijken we terug op het Diagnose Voeding & Gezondheid congres op 22 mei 2018: ‘Samen innoveren voor een vitaler Nederland’. Een dag met inspirerende speeches en interessante tafelgesprekken, waarin de noodzaak tot preventie en innovatie vanuit diverse invalshoeken werd belicht. Onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar, werden we geïnspireerd door visionaire bestuurders, trendsettende beleidsmakers en toonaangevende wetenschappers bezoekers inspireren, waaronder Prinses Laurentien (Oprichter Missing Chapter Foundation), Paul Blokhuis (Staatssecretaris Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Wiebe Draijer (Voorzitter Groepsdirectie Rabobank Nederland), Victor Everhardt (Wethouder Gemeente Utrecht), Roelof Konterman (Vicevoorzitter Raad van Bestuur Achmea), Hanno Pijl (Hoogleraar Diabetologie LUMC), Rob Baan (Eigenaar Koppert Cress) en Hein Schumacher (CEO Royal FrieslandCampina N.V.).

 

Een dag waarop het belang van preventie door onder andere Paul Blokhuis is onderstreept: “In Nederland geven we ruim 80 miljard uit aan zorg en 2 miljard aan ziektepreventie. Dat is een enorme disbalans waar dit kabinet verandering in wil brengen.” Prinses Laurentien vanuit haar rol als oprichter van de Missing Chapter Foundation benadrukte dat innoveren noodzakelijk is en ook Wiebe Draijer en Hein Schumacher onderschreven dit belang in de middag. Daarnaast was het enthousiasme en de interactie hoog tijdens de break-out sessies van Diverzio, Kipster, Arts en Voeding, Resto van Harte, Reis van 5, Chef Watson, Ekomenu, ProMuscle in de praktijk, Foodfirst Network, Instock, Keer Diabetes2 om, Fit4UU en VitaliteitsNetwerkNederland, Picnic en het Prinses Maxima Centrum.

 

Het is tijd is om écht aan de slag te gaan met impactvolle innovaties! Diagnose Voeding & Gezondheid zet zich komende jaren in om innovaties en initiatieven op dit gebied te initiëren, ondersteunen én te versnellen. Hulde aan alle sprekers, innovaties, standhouders en aanwezigen!

Innovaties break-out sessies 2018

Sprekers 2018

Paul Blokhuis

 

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Wiebe Draijer

 

Voorzitter Groepsdirectie Rabobank Nederland

Prinses Laurentien

 

Oprichter

Missing Chapter Foundation

Roelof Konterman

 

Vicevoorzitter Raad van Bestuur

Achmea