Zorg Enablers 2018 is beschikbaar!

Download de 2018 editie op www.zorgenablers.nl

[button size=”medium” target=”_blank” hover_type=”default” text=”Naar de website” link=”https://zorgenablers.nl”]

Zorg Enablers 2017

 

Iedereen krijgt op enig moment in het leven te maken met de gezondheidszorg. Is het niet vanwege de zorg voor kinderen of ouders, dan wel voor eigen kwaaltjes en beperkingen. Onze relatie met de gezondheidszorg is wellicht nog wat intensiever. Wij werken iedere dag samen met zorgaanbieders, professionals, verzekeraars en zorgvernieuwers om de internationaal zo gerespecteerde Nederlandse gezondheidszorg kwalitatief, toegankelijk en betaalbaar te houden. Te houden, omdat de zorgvraagontwikkeling en economische realiteit ons dwingen kwalitatief nog betere zorg te bieden voor dezelfde euro, nu en in de toekomst. De houdbaarheid van ons huidige zorgsysteem staat onder druk en een transformatie is noodzakelijk.

zorg-enablers-menu

Een transformatie die meer vraagt dan alleen technologie. Technologie is echter wel een belangrijke enabler. Technologische oplossingen helpen bijvoorbeeld professionals op een andere manier te werken en maken meer zelfzorg bij patiënten mogelijk. De mogelijkheden zijn ontelbaar. De geschikte oplossing kiezen ligt in handen van druk bezette zorgprofessionals en bestuurders. Verkeerde keuzes leiden tot opstapeling en daarmee tot kostenverhoging, en uitstel van keuzes kan leiden tot stilstand. Dit leidt tot het beeld dat technologie kan resulteren in hoge zorguitgaven in plaats van een instrument te zijn voor vernieuwing.

Wij houden nauwgezet de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de zorg bij. Dit begon in 2012 met ‘Diagnose Zorginnovatie’. Deze kennis hebben wij sindsdien op verschillende manieren verrijkt. Samen met onze strategische partners KPN, Noaber, PinkRoccade en Promedico nemen wij in ons huidige programma ‘Diagnose Transformatie’ deze technologische ontwikkelingen op als enablers of change. In de loop van de jaren is er een grote database ontstaan met meer en minder futuristische technologische voorbeelden, verspreid over vele disciplines.

zorgenablers-5

Wij hebben deze kennis en praktische voorbeelden tot nu toe gebruikt voor onze klanten, marktonderzoeken en nieuwe productontwikkeling. Met Zorg Enablers 2017 maken wij de technologische ontwikkelingen voor iedereen inzichtelijk. Ter inspiratie, maar ook om samenwerking met alle belanghebbenden doelmatiger te maken en zo de kwaliteit van dagelijkse zorg, zowel in medische uitkomst als in ervaren kwaliteit door de patiënt, verder te verbeteren.

Wij hopen dat Zorg Enablers 2017 u handvatten biedt om het innovatievermogen van uw organisatie te versterken. Pas dan kunnen wij samen de vruchten plukken van nieuwe technologische mogelijkheden én werken aan een duurzame zorgsysteem waar kwaliteit en doelmatigheid hand in hand gaan. Wij verheugen ons op de discussies over hoe nieuwe innovaties de toekomst zullen vormen en nodigen u van harte uit uw inspiratie, voorbeelden en ervaringen met ons te delen.

 

Philip J. Idenburg en Vivian Dekkers