Nieuws & Publicaties

De kennis, inzichten en visie die Diagnose Voeding & Gezondheid ontwikkelt in de vele ontmoetingen en expertsessies rondom onderwerpen worden gedeeld via mediaberichten en whitepapers. Onderstaand is het mogelijk om de reeds gepubliceerde whitepapers te downloaden. Met het downloaden van de whitepapers, stemt u ook in met onze privacy policy.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de interessante ontwikkelingen, publicaties en nieuws rondom het programma DV&G? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief zal ongeveer eens per kwartaal aan u verzonden worden. U kunt zich ook op elk gewenst moment uitschrijven voor deze nieuwsbrief. Door u in te schrijven voor de nieuwsbrief, stemt u ook in met onze privacy policy.

We eten veel te weinig groente. De cijfers zijn schokkend: bijna de helft van de Nederlanders eet minder dan één portie groente of fruit per dag. In vergelijking met onze buurlanden lunchen Nederlanders kort. Met andere woorden: er valt grote gezondheidswinst te boeken door rustiger te lunchen, met groente.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “Groenterijke én relaxte lunch” in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief

Hoe voeden we onze kinderen goed en gezond op? Dat is een vraag waar ouders en diverse anderen mee worstelen. Kinderen zijn volop in de groei en ook in mentaal opzicht ontwikkelen ze zich sneller dan in elk later levensstadium. Dat vraagt om voldoende bouwstoffen en om de juiste bouwstoffen. In een leefomgeving als de onze, met haar overvloed aan – (on)gezond – eten, moeten we onze kinderen leren omgaan met alle verleidingen en ze goede gewoonten aanleren.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “Bevorderen van een gezond voedingspatroon bij kinderen (4-12 jaar)” in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief

Er is steeds meer aandacht voor de rol van voeding in perioden van ziekte en de behandeling van chronische aandoeningen. Zo kan gezonde voeding in zorginstellingen het herstel sneller doen verlopen of de medicatieafhankelijkheid van bepaalde aandoeningen verlagen. Ook kan gezonde voeding bijdragen aan het verminderen van symptomen en daarmee dus de kwaliteit van leven verhogen. Echter, dat de ideale situatie zich nog niet voordoet wordt mede veroorzaakt door verschillende obstakels.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “Voeding in perioden van ziekte” in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief

De verleiding tot (over)consumptie is groot. Voedsel is overal! Onze omgeving stimuleert ons om te veel te eten en te weinig te bewegen, dag en nacht. We leven in een ‘obesogene’ samenleving. Om de verleiding tot (over)consumptie te weerstaan moeten mensen weloverwogen keuzes maken en beschikken over een grote mate van zelfcontrole. Echter, dit is zo makkelijk nog niet aangezien voedselkeuzes grotendeels door gewoonten worden bepaald.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “Een gezondere voedselomgeving door een gezonder voedselaanbod” in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief

Hoe kun je gezond oud worden? Met die vraag worstelen steeds meer mensen nu Nederland in snel tempo vergrijst. De ouderdom komt bovendien met gebreken en het is in ieders belang om die zo lang mogelijk tegen te gaan. Hoe blijven we zo lang mogelijk goed lichamelijk functioneren? Een gezond voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid. Echter, veroudering is een natuurlijk proces en verloopt bij iedereen anders. De enorme groep 65-plussers is bovendien zeer divers. Ze omvat al snel drie verschillende leeftijdsgeneraties met tal van verschillende waardepatronen en dient ten gevolge ook verschillende voedingspatronen. Daarnaast worden veel voedselkeuzes beïnvloed door etniciteit, sociaal economische positie, gezondheidsvaardigheden en levenslust.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “Bevorderen van een gezond voedingspatroon bij ouderen in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief

Voeding draagt bij aan een vitaal en gezond leven. Sterker nog, gezonde voeding kan het ontstaan van chronische aandoeningen vertragen of zelfs voorkomen. Hoe belangrijk dat is blijkt uit de cijfers. Het aantal mensen in Nederland met een chronische aandoening stijgt van ruim 8,5 miljoen in 2015 naar bijna 9,8 miljoen in 2040. Niet alleen de mensen die het treft zijn daarvan de dupe, de gevolgen zijn ook maatschappelijk. Naar verwachting verdubbelen de zorguitgaven tot 174 miljard euro in 2040. Bovendien leidt de toename van chronisch zieken tot een verminderde arbeids- en maatschappelijke participatie. Aangezien chronische aandoeningen vaker voorkomen bij mensen met een lage opleiding en laag inkomen, werkt deze problematiek door in de tweedeling in de maatschappij. Het stimuleren van een gezonde leefstijl ten aanzien van voeding en het vormgeven van een gezonde voedselomgeving brengen ingewikkelde vraagstukken met zich mee. Doorbraken zijn noodzakelijk, maar niet eenvoudig te realiseren.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “De prominente rol die voeding speelt bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief