Nieuws & Publicaties

De kennis, inzichten en visie die Diagnose Voeding & Gezondheid ontwikkelt in de vele ontmoetingen en expertsessies rondom onderwerpen worden gedeeld via mediaberichten en whitepapers. Onderstaand is het mogelijk om de reeds gepubliceerde whitepapers te downloaden.

De verleiding tot (over)consumptie is groot. Voedsel is overal! Onze omgeving stimuleert ons om te veel te eten en te weinig te bewegen, dag en nacht. We leven in een ‘obesogene’ samenleving. Om de verleiding tot (over)consumptie te weerstaan moeten mensen weloverwogen keuzes maken en beschikken over een grote mate van zelfcontrole. Echter, dit is zo makkelijk nog niet aangezien voedselkeuzes grotendeels door gewoonten worden bepaald.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “Een gezondere voedselomgeving door een gezonder voedselaanbod” in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief

Voeding draagt bij aan een vitaal en gezond leven. Sterker nog, gezonde voeding kan het ontstaan van chronische aandoeningen vertragen of zelfs voorkomen. Hoe belangrijk dat is blijkt uit de cijfers. Het aantal mensen in Nederland met een chronische aandoening stijgt van ruim 8,5 miljoen in 2015 naar bijna 9,8 miljoen in 2040. Niet alleen de mensen die het treft zijn daarvan de dupe, de gevolgen zijn ook maatschappelijk. Naar verwachting verdubbelen de zorguitgaven tot 174 miljard euro in 2040. Bovendien leidt de toename van chronisch zieken tot een verminderde arbeids- en maatschappelijke participatie. Aangezien chronische aandoeningen vaker voorkomen bij mensen met een lage opleiding en laag inkomen, werkt deze problematiek door in de tweedeling in de maatschappij. Het stimuleren van een gezonde leefstijl ten aanzien van voeding en het vormgeven van een gezonde voedselomgeving brengen ingewikkelde vraagstukken met zich mee. Doorbraken zijn noodzakelijk, maar niet eenvoudig te realiseren.

Download het whitepaper!

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang het whitepaper “De prominente rol die voeding speelt bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen in uw mailbox.


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief