Voeding draagt bij aan een vitaal en gezond leven. Voeding verdient dan ook een prominente rol bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen.

 

Op 22 mei 2018 organiseert Diagnose Voeding & Gezondheid het congres ‘Samen innoveren voor een vitaler Nederland’. Laat je op deze dag inspireren door visionaire bestuurders, trendsettende beleidsmakers en toonaangevende wetenschappers. Daarnaast geven we podium aan impactvolle Nederlandse innovaties op het gebied van voeding en gezondheid.

Dialoog en inspiratie

In twee tafelgesprekken voeren we de dialoog over de volgende vraagstukken: Welke onderwerpen mogen niet ontbreken in het nieuwe preventie-akkoord van het kabinet? Hoe kunnen we de obesogene leefomgeving in steden verbeteren en een gezonder voedselaanbod creëren? Welke rol is voor werkgevers passend in het stimuleren van gezond gedrag op de werkvloer? Kunnen we kinderen inzetten als de ‘change agents’ in hun gezinnen door hen op school te leren over het belang van gezonde voeding? Wat is de bijdrage van voeding bij genezing en herstel van ziekte en wat kan een zorgprofessional doen? Hoe stimuleren we eenzame ouderen gezond te eten? Hoe kunnen we de gezondheidsverschillen in Nederland kleiner maken?

Met prominente en inspirerende sprekers gaan we in op actuele thema’s op het gebied van voeding en gezondheid. De volgende sprekers hebben reeds met enthousiasme bevestigd. Binnenkort maken we hier meer sprekers bekend.

Wiebe Draijer

 

Voorzitter Groepsdirectie Rabobank Nederland

Hanno Pijl

 

Hoogleraar Diabetologie Leids Universitair Medisch Centrum

Victor Everhardt

 

Wethouder

Gemeente Utrecht

Roelof Konterman

 

Vicevoorzitter Raad van Bestuur

Achmea

Innovatie is noodzakelijk

Nieuwe innovaties zijn nodig om de huidige systemen en status quo’s te doorbreken. Gedurende de dag zal er op innovatiemarkt de mogelijkheid zijn om innovatieve ondernemers binnen voeding en gezondheid te ontmoeten. Daarnaast zullen in twee rondes van break-outs diverse innovatieve bedrijven bezoekers inspireren. De komende periode zullen de innovaties bekend worden. Laat je onder andere inspireren door:

 • Arts en Voeding Tamara de Weijer
  Geen pillendieet, maar een leefstijl op recept! Dat is de toekomst van onze gezondheidszorg
 • Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie Wim Tissing & Esther Fijnekam
  Voedingsinterventies om de bijwerkingen chemotherapie bij kinderen te verminderen, waaronder versnelde veroudering
 • Kipster Ruud Zanders
  De meest dier-, mens- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld met een 5 jarig verkoopcontract met Lidl voor exclusieve afname van hun eieren
 • Resto van Harte Rob Kars
  Hét recept voor een betere buurt! Resto Van Harte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden
 • Diverzio Koen Nouws Keij
  De programma’s van Diverzio ondersteunen zorginstellingen om mensen een lekkere, gezonde en duurzame maaltijd voor te zetten, verspilling tegen te gaan, de kosten te beheersen en een groter aandeel van de inkoop regionaal te maken (korte keten)
 • De reis van 5 – Merel Vingerhoets & Brenda Janssen
  Plezier aan tafel, daar droomt iedere ouder van. In werkelijkheid loopt dat vaak anders. De Reis van 5 is een spel waarbij kinderen spelenderwijs leren om gevarieerd te eten

Voor wie organiseren we dit congres?

Bestuurders, zorg- en foodprofessionals, ondernemers, beleidsmakers, consumentenorganisaties en investeerders in voeding en gezondheid.

Aanmelden

Het volledige programma van het congres volgt binnenkort. Vanaf 1 maart 2018 kunt u zich inschrijven. Houd deze website in de gaten voor meer informatie of schrijf u nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Save the date! Zet het congres alvast in uw agenda

Apple   Google   Outlook   Outlook.com   Yahoo